Aandacht voor het klimaat, dat vroeg de kunstenaar Lorenzo Quinn vorig jaar met deze handen op een gevel in Venetië. Aandacht voor klimaatverandering en aandacht voor de zeespiegelstijging, waarvoor een stad als Venetië kwetsbaar is. Hebben wij deze aandacht een jaar later nog?

Kwetsbaarheid

Venetië is niet alleen kwetsbaar voor de zeespiegelstijging, maar ook voor het massatoerisme. Teveel mensen bezoeken de stad, waardoor de stad bijna bezwijkt onder haar eigen succes. En massatoerisme maakt op zijn beurt ook het klimaat weer kwetsbaar. Maar wie wil er nou niet die handen in het echt bewonderen? Wie wil er niet eenmaal in zijn leven dat unieke boottochtje ervaren door de zonnige straten van Venetië?

De boodschap van Quinn

Volgens Quinn is er samenwerking en ondersteuning nodig van onze en de toekomstige generatie, om vraagstukken over klimaatverandering op te lossen. De handen van zijn zoon geven ‘Support’, zoals hij zijn handenkunstwerk heeft genoemd.

Desondanks, met enkel een beetje support zijn complexe vraagstukken als klimaatverandering of massatoerisme moeizaam op te lossen. Het is wel een start. Deze vraagstukken verdienen op zijn minst onze blijvende aandacht, support, maar ook actie. Hands-on klimaat dus!

Klimaat||Wijs

Lorenzo Quinn

VPRO Tegenlicht toerisme

De boodschap van Quinn om ons te verenigen (Creators)

Armen beschermen Venetië tegen klimaatverandering (Lonely Planet)

Support.. de handen van Quinn (Beleef Venetië)

Aandacht voor het klimaat (Paradijsvogels magazine)

© 2018 GeoSpatie